Over safira

Safira danst al vanaf dat ze een klein meisje was. Na het volgen van ballet en ballroomdansen is Safira vanaf haar 15e jaar verliefd geworden op de Oriëntaalse dans. Dit is nu voor Safira haar grote passie!

In haar omgeving dachten mensen dat ze voor deze dansvorm te stijf en te houterig zou zijn. Na een tijd lessen te hebben gevolgd bleek dat Safira niet stijf of houterig was maar dat zij haar lichaam nooit eerder de kans had gegeven op deze manier te bewegen! Safira heeft geleerd haar lichaam met de juiste technieken soepel te kunnen bewegen! 

Safira heeft verschillende leraressen en leraren gehad in binnen en buitenland. Aantal daarvan zijn; Mounira, Sena, Farouq, Yamila en Magdy el Leisy. Ook heeft Safira vele workshops gevolgd bij onder andere; de beroemde Aziza, Sharazade en Yonina en velen andere docenten. Safira heeft tevens de opleiding voor de Oriëntaalse dans gevolgd waarmee ze zichzelf bekwaam heeft gemaakt tot professioneel danseres en lerares. Vanaf haar 17e jaar begon Safira al met optreden binnen familie en kennissenkring. Dit breidde zich al snel uit tot vele optredens op bruiloften binnen de Turkse, Hindoestaanse en Marokkaanse gemeenschap. Ook danste ze op bedrijfsfeesten, vrijgezellenfeesten, verjaardagsfeesten en in restaurants. Zo werd Safira al snel een zeer gewaardeerde danseres en lerares. 

In 2004
nam Safira haar diploma in onvangst voor professioneel danseres en lerares in de Oriëntaalse dans.

richte Safira de Dansschool “Safira Bellydance” op. Beginnend in Rotterdam Zuid in het wijkgebouw ‘t klooster op het Afrikaanderplein 7 en een aantal jaren erna kwam de locatie Pijnacker erbij gevolgd door Waddinxveen, Gouda, Zwijndrecht en Rotterdam Noord! Tussendoor geeft Safira worshops, optredens en shows op aanvraag.

In 2008 
starte Safira met de organisatie van de kampioenschappen Buikdansen Nederlands en Benelux onder leiding van de organisatie IDO. Dit beweegt zich in een stijgende lijn en steeds meer dansers/danseressen doen hier aan mee! Sinds 2013 is Sarabi als mede organisator erbij gekomen om de kwaliteit en ontwikkelingen van de snel groeiende kampioenschappen te kunnen blijven waarborgen. 

In 2012 
maakt Safira haar uitvinding de “Cymbelly” bekend! Dé uitvinding om tijdens je show de zills / Cymbals tevoorschijn te toveren!